ana sayfa   .   hakkında   .   reklam   .   künye
21 Mayıs,
Pazartesi 2012

 .magazin
 .müzik
 .onair
 .röportaj
 .mekan
 .medya kazanı
 .ajanda
 .medya arkası
 .haftanın güzeli
 .gündemdeki haber
 .astro-burç
 .magazinci tv
 .sinema
 
 
magazinci.com dergisi
 
DÖNEM PROJELERİ DENİNCE AKLA İLK GELEN OYUNCU
31 Ekim 2011 Pazartesi | 21:56
Son zamanlar da rol aldığı dönem projelerinde adından sıkça söz ettiren Elif Tayhan yeni projeler için kolları sıvadı. Dönem projelerinin aranan yüzü olan Tayhan yakında çok konuşulacak televizyon projesi için ekranlar da olacağını açıkladı
 

En son Trt için çekilen ve Türkiye’nin ilk kadın Emniyet Müdürü Feriha Sanerk’in hayatını konu alan sinema tadında belgeselin başrol oyuncusu Elif Tayhan birçok dönem ve polisiye dizi yapacak yapımcının dikkatini üzerine çekmeyi başardı.

 10 Nisan 1981 yılında Çanakkale’de doğan ve Müjdat Gezen Sanat Merkezi Tiyatro Bölümünden mezun olan Elif Tayhan Tiyatroya 1995 yılında Çanakkale Lisesi Tiyatro Bölümünde başladığını belirterek, ‘‘Aldığım birçok eğitimin ardından profesyonel olarak ilk kez 2002 yılında Ferhat ile Şirin tiyatro oyunuyla sahneye çıktım. 2002 yılından beri usta yönetmenlerin imzasını taşıyan 15’ten fazla TV dizisinde ana kadro da rol aldım. Ayrıca iki sinema filmi ve birçok reklamda da görev aldım. Çanakkaleli olduğum için çok önemseyerek oynadığım ve TRT’de yayınlanan, yönetmenliğini İsmail Güneş’in yaptığı ‘Dur Yolcu’ dizisinde 13 bölüm oynayarak mesleğime devam ettim.

‘‘DÖNEM PROJELERİNDEN AYRI HAZ ALIYORUM’’

 Birçok önemli proje de rol alan Elif Tayhan,geçtiğimiz aylarda çekimleri tamamlanan, tarihe mal olmuş kadın kahramanların hayatını konu alan ‘Nisvan’ isimli sinema tadındaki belgesel de başrol olarak rol aldığını da belirterek, ‘‘Dönem projelerin de görev almaktan büyük mutluluk duyuyorum. TRT için yaptığımız Türkiye’nin ilk kadın Emniyet Müdürünün gençliğine çok benzediğim için projenin yapımcısı Mustafa Karadiş den teklif geldi. Projeden haz aldığım ve önemli bir ismi oynayacağım için kabul ettim. Bana projeden bahsedildiğinde çok heyecanlandım. Başarılı Türk kadınlarının temsil edildiği bir projenin varlığı bile insana heyecan veriyor. Elbette bugün Emniyet Müdürü olan veya Emniyet Müdürü olmak isteyen tüm kadınlarımız adına bu role hakkını verdiğime inanıyorum. Kendisi vefat etmeden önce projede kullanılsın diye emniyet müdürü kıyafetlerini bana göndermişti. Çekimlerde, o kıyafetleri giydim. Tarihe mal olmuş kadın kahramanlarımızın varlığı, yeni kadın kahramanlarımıza yol açacak diye düşünüyorum. Ayrıca bu tür dönem rollerini de düşünmeden kabul ediyorum. Rolün içeriğini benimsemem yeterli." dedi.

ELİF TAYHAN : ''FERİHA HANIMLA İZLEMEK İSTERDİM''

 Tüm hayatını Nisvan için anlatan ve geçtiğimiz aralık ayın da hayatını kaybeden Türkiye’nin ilk kadın emniyet müdürü Feriha Sanerk'i oynayan oyuncu Elif Tayhan çekimler de çok duygulandığını belirterek, ''Çekimler sırasın da bizlere Emniyet Müdürü İnci Aksoy ve Memleketim olan Çanakkale de, İl Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş çok destek oldu. Feriha Sanerk çekimlere başladığımız da hayattaydı. Şu an maalesef aramızda olmayan idol kadınlarımızdandır kendisi. Bu anlamda benim için özel anlam ifade ediyor oynadığım rol. Feriha hanımın hayatta olup da beraber belgeselini izlemeyi çokisterdim. Fakat bana kendi kıyafetlerini gönderdi. Benim için çok büyük bir onur ve gururdu” dedi.

 USTALARDAN EĞİTİM

Oyuncu Elif Tayhan, mesleği ile alakalı Altan Erkekli, Ali ipin, Bülent Özveren, Cevdet Arıcılar, Müge Oruçkaptan, Sezai Aydın ve Sungu Babacan gibi isimlerden de özel eğitimler aldığını da belirterek,‘‘Bir televizyon projemiz olacak. Onun dışın da yine önemli filmlere ve dizilere imza atmış yapımcılar ile görüşmelerimiz devam ediyor.’’ dedi

 

 


Haber ile ilgili diğer fotoğraflar


Yazdır

 
 
 
 
Bu kategorideki diğer taze haberler

TÜRKAN ŞORAY’DAN İTİRAF…KENDİMİ SUDAN ÇIKMIŞ BALIK GİBİ HİSSEDİYORUM!
KAPALI KUTULAR KİTAP OLDU
EVDE KALDIK ARTIK GEÇMİŞ OLSUN
EROL KÖSE ’’11 TRİLYON BORCU OLAN TATLISES YALAN SÖYLÜYOR’’
HÜLYA KOÇYİĞİT: STARLIK DÖNEMİ BİZİMLE BİRLİKTE BİTTİ.
ASLI HÜNEL ‘ZEKİ MÜREN HAYATTA OLMASA DA BENİ BÜYÜLEDİ’
FİLİZ TAÇBAŞ "HÜLYA AVŞAR’I TENİSTE TEK ELİMLE YENERİM!"
HALE SOYGAZİ "AŞAĞILANAN KADIN NAMUS CİNAYETİNE KURBAN GİDER!"
KAYAHAN VE TARKAN ŞARKIMI ÇALDI!
DAVUL ZURNALI DÜĞÜN İSTİYORUM
DENİZ UĞUR DA SAÇLARINI KAZITTI
DEMET EVGAR ’’EMRE KARAYEL’LE MAYAMIZ TUTTU’’
KASIKTAKİ VAMPİR DÖVMESİNİN SIRRI
"KİRLENDİKÇE CAMİYE GİDİYORUM"
"KIVANÇ RAKİBİM DEĞİL"
NİHAT DOĞAN’DAN GÜNEŞ’E OLAY AÇIKLAMALAR: DARBE OLSA İLK İDAM EDİLECEKLERDEN BİRİ OLURUM
BELKİ İKİNCİ ÇOCUĞUM OLURDU
SİNAN AKÇIL VE NOEL ANNELERİ
’AZRA KIVANÇ’I CİNSEL KONUDA BİLE LEKELEDİ’
FİLİZ TAÇBAŞ’IN MÜTHİŞ DEĞİŞİMİ
Google
 
Web magazinci.com
lôrien Network | elektronik yayıncılık sistemleri
  .ana sayfa  .hakkında  .reklam  .künye
  .kullanım şartları  .gizlilik prensipleri
  .iletişim
lôrien Network | elektronik yayıncılık sistemleri